TIG lassen
Wat is TIG-lassen?

TIG-lassen is een tweehandige lasmethode. Met deze methode kan aan zeer hoge kwaliteitseisen worden voldaan. Bij TIG-lassen smelt een lasser een werkstuk onder gasbescherming met een niet-afsmeltende elektrode. De elektrische boog en het toevoegmateriaal worden gescheiden aangevoerd. Daardoor is een goede smeltbadbeheersing mogelijk. De las heeft nagenoeg geen nabehandeling nodig. Een goede handvaardigheid en procestechniek garanderen een optimale kwaliteit.

Opleidingen en kosten

actuele prijzen kunt u vinden onder: direct inschrijven -> 2017-2018 lasopleiding

Niveau 1

TIG-lassen – Staal – beginners – 18 lessen  Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in de horizontale positie. TIG-lassen – RVS – beginners – 18 lessen  Het lassen van eenvoudige werkstukken van RVS in de horizontale positie. TIG-lassen – ALU – beginners – 18 lessen  Het lassen van eenvoudige werkstukken van aluminium in de horizontale positie.

Niveau 2

TIG-lassen – Staal – gevorderden – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in de horizontale, horizontale/verticale en verticale positie. TIG-lassen – RVS – gevorderden – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van austenitisch roestvaststaal in de horizontale, horizontale/verticale en verticale positie. TIG-lassen – ALU – gevorderden – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van aluminium in de horizontale, horizontale/verticale en verticale positie.

Niveau 3

Inschrijving voor dit niveau is nu niet mogelijk. De  opleiding start in september 2018.

TIG-lassen – staal – gronddiploma – 24 lessen
Het lassen van werkstukken van ongelegeerd staal in alle posities.
TIG-lassen – RVS – gronddiploma
Het lassen van werkstukken van austenitisch roestvaststaal in alle posities.
TIG- lassen – ALU – gronddiploma
Het lassen van werkstukken van  aluminium in alle posities.

Niveau 4

Inschrijving voor dit niveau is nu niet mogelijk. De  opleiding start in september 2018.

TIG-lassen – vakdiploma
Het lassen van uit plaat, respectievelijk pijp, opgebouwde werkstukken van ongelegeerd staal, austenitisch roestvaststaal en aluminium(legeringen).

Prijzen

Let op: De cursusprijzen zijn exclusief examen- en boekengeld. De NIL-examenkosten zijn € 82,50 voor niveau 1 en 2 en € 399,- voor niveau 3 en 4. Eventuele prijsstijgingen van het NIL worden doorberekend.

Toelatingseisen

Voor de opleidingen op niveau 1 en 2 gelden geen specifieke toelatingseisen. Als toelatingseis voor niveau 3 en 4 geldt het diploma van het voorliggende niveau.

Opleidingsduur

Niveau 1 en 2: 5 maanden (één avond per week). Niveau 3 en 4: 8 maanden (één avond per week). Tijdens de kerstperiode zijn er twee weken geen lessen.

Praktijklessen

U ontvangt bij de start van de cursus een map met daarin alle opdrachten. Tijdens de laspractica begeleiden onze docenten u met individuele aandacht.

Theorielessen

De opleiding bevat naast de praktijklessen ook theorielessen. Deze lessen worden op de lesavonden zelf gegeven. Theorielessen ondersteunen de praktijkvaardigheden. Tijdens de theorielessen leert u over processen, apparatuur, materiaalgedrag, constructieleer en berekeningen.

Lesdagen en lestijden

De opleidingen op niveau 1 en 2 starten in de week van 18 september 2017. De lessen worden verzorgd op maandag en (bij voldoende belangstelling) dinsdagvond van 18.00 uur tot 21.15 uur.

Examens

De examens voor opleidingsniveau 1 en 2 worden afgenomen door de docenten van Lasopleiding Gouda. De examens worden beoordeeld door een gedelegeerde van het NIL. De examens voor niveau 3 en 4 worden afgenomen en beoordeeld door een gedelegeerde van het NIL.

Examen zonder theorie? Dat kan

Heeft u moeite met het leren van de theorie? Voor de opleidingen tot en met niveau 3 is het mogelijk om alleen het praktijkexamen te doen. U behaalt dan een praktijkdiploma.

Actueel

  • Hoog slagingspercentage
  • Vakbekwame docenten
  • Toezicht van NIL
  • Kleine lesgroepen
  • 20 professionele opleidingen
  • Erkende certificering

Uw keuze kunnen maken? 

Wilt u meer informatie?

Contact

Zend ons een email, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Start typing and press Enter to search