Nieuwe collega!
Wegens aanmelding van groot aantal leerlingen zijn we verheugd met het toetreden van Goran Patteri als een nieuwe docent. Goran heeft een schat aan ervaring, net als de rest van ons team, en [...]
MIG-lassen en MAG-lassen zijn elektrisch booglasprocessen. MIG staat voor Metal Inert Gas. MAG staat voor Metal Active Gas. Het zijn eigenlijk twee soorten lastechnieken, maar omdat het grote verschil zit in het gebruikte gas wordt het toch als eenzelfde lastechniek gezien. Binnen deze techniek gebruikt de lasser een continu aangevoerde dunne, blanke draad (massief of gevuld) als elektrode. De lasser trekt de boog tussen het werkstuk en de lasdraad. Deze lasdraad vervult een dubbelfunctie van zowel elektrode als toevoegmateriaal. Het toegevoerde gas uit het mondstuk vormt hier de bescherming. MIG-lassen en MAG-lassen is economisch gezien een aantrekkelijk proces, omdat de arbeidskosten laag zijn.
Data:
Woensdagavond 16 oktober 2024 niveau 1, 2, 3 en 4
Donderdagavond 17 oktober 2024 niveau 1, 2, 3 en 4
Dinsdagavond 4 februari 2024 niveau 1, 2, 3 en 4.
Maandagavond 16 september 2024 niveau 1, 2, 3 en 4. (de lessen zijn gestart)
Instromen: tussentijds instromen (overdag of in de avond) is mogelijk in overleg, neem gerust contact met ons op.
Tijdstip: van 18.00 tot 21.15 uur.
Actuele prijzen kunt u vinden bij: > direct inschrijven
Let op: De cursusprijzen zijn exclusief btw, examen- en boekengeld.
De prijzen van het NIL voor schooljaar 2024-2025:
Voor de opleidingen op niveau 1, 2 en 3 gelden geen specifieke toelatingseisen. Wel geven we het advies als je direct op niveau 2 of 3 wilt instromen dat je laservaring op enig niveau moet zijn om te kunnen slagen. Als toelatingseis voor niveau 4 geldt het diploma van niveau 3 van hetzelfde lasproces.
U ontvangt bij de start van de cursus een map met daarin alle opdrachten. Tijdens de laspractica begeleiden onze docenten u met individuele aandacht.
De opleiding bevat naast de praktijklessen ook theorielessen. Theorielessen ondersteunen de praktijkvaardigheden. U leert onder andere over processen, apparatuur, materiaalgedrag, constructieleer en berekeningen. De theorielessen worden in overleg met de cursisten ingepland.
De praktijkexamens voor opleidingsniveau 1 en 2 worden afgenomen door de docenten van Lasopleiding Gouda. De werkstukken worden beoordeeld door een gedelegeerde van het NIL.
Heeft u moeite met het leren van de theorie? Voor de opleidingen tot en met niveau 3 is het mogelijk om alleen het praktijkexamen te doen. U behaalt dan een praktijkverklaring.