mig mag lassen
Wat is MIG- en MAG lassen?

MIG-lassen en MAG-lassen zijn elektrisch booglasprocessen. MIG staat voor Metal Inert Gas. MAG staat voor Metal Active Gas. Het zijn eigenlijk twee soorten lastechnieken, maar omdat het enige verschil zit in het gebruikte gas wordt het toch als eenzelfde lastechniek gezien. Binnen deze techniek gebruikt de lasser een continu aangevoerde dunne, blanke draad (massief of gevuld) als elektrode. De lasser trekt de boog tussen het werkstuk en de lasdraad. Deze lasdraad vervult een dubbelfunctie van zowel elektrode als toevoegmateriaal. Het toegevoerde gas uit het mondstuk vormt hier de bescherming. MIG-lassen en MAG-lassen is economisch gezien een aantrekkelijk proces, omdat de arbeidskosten laag zijn.

Opleidingen en kosten

actuele prijzen kunt u vinden onder: direct inschrijven -> 2017-2018 lasopleiding

Niveau 1

MAG-lassen – Beginners – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in de horizontale positie. MAG-lassen – Beginners – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken in RVS in de horizontale positie. MIG-lassen – Beginners – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van aluminium in de horizontale positie.

Niveau 2

MAG-lassen – Gevorderden – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in horizontale, horizontale/verticale, verticale positie en boven het hoofd. Op verzoek kunnen wij ook MAG-lassen met gevulde draad op niveau 2 aanbieden. Prijs op aanvraag. MAG-lassen – beginners – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken in RVS in de horizontale, horizontale/verticale, verticale positie en boven het hoofd. MIG-lassen – gevorderden – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van aluminium in horizontale, horizontale/verticale, verticale positie en boven het hoofd.

Niveau 3

Inschrijving voor dit niveau is nu niet mogelijk. De  opleiding start in september 2018.

MAG-lassen – gronddiploma – 24 lessen Het lassen van werkstukken van ongelegeerd staal in alle posities. Op verzoek kunnen wij ook MAG-lassen met gevulde draad op niveau 3 aanbieden. Prijs op aanvraag. MAG-lassen – gronddiploma – 24 lessen Het lassen van werkstukken van RVS in alle posities. MIG-lassen – gronddiploma – 24 lessen Het lassen van werkstukken van aluminium in alle posities.

Niveau 4

Inschrijving voor dit niveau is nu niet mogelijk. De  opleiding start in september 2018.

MAG lassen – vakdiploma plaat – 24 lessen
Lassen van uit plaat opgebouwde werkstukken van ongelegeerd staal in alle posities.

MAG lassen – vakdiploma pijp – 24 lessen
Het lassen van uit pijp opgebouwde werkstukken van ongelegeerd staal in alle posities.

Let op: De prijzen zijn exclusief examen- en boekengeld.
De kosten van een NIL-examen zijn € 82,50 voor niveau 1 en 2 en € 399,- voor niveau 3 en 4. Eventuele prijsstijgingen van het NIL worden doorberekend.

Prijzen

Let op: De cursusprijzen zijn exclusief examen- en boekengeld. De NIL-examenkosten zijn € 82,50  voor niveau 1 en 2 en € 399,- voor niveau 3 en 4. Eventuele prijsstijgingen van het NIL worden doorberekend.

Toelatingseisen

Voor de opleidingen op niveau 1 en 2 gelden geen specifieke toelatingseisen. Als toelatingseis voor niveau 3 en 4 geldt het diploma van het voorliggende niveau.

Opleidingsduur

Niveau 1 en 2: 5 maanden (één avond per week). Niveau 3 en 4: 8 maanden (één avond per week). Tijdens de kerstperiode zijn er twee weken geen lessen.

Praktijklessen

U ontvangt bij de start van de cursus een map met daarin alle opdrachten. Tijdens de laspractica begeleiden onze docenten u met individuele aandacht.

Theorielessen

De opleiding bevat naast de praktijklessen ook theorielessen. Deze lessen worden op de lesavonden zelf gegeven. Theorielessen ondersteunen de praktijkvaardigheden. Tijdens de theorielessen leert u over processen, apparatuur, materiaalgedrag, constructieleer en berekeningen.

Lesdagen en lestijden

De opleidingen op niveau 1 en 2 starten in de week van 18 september 2017. De lessen worden verzorgd op maandag en (bij voldoende belangstelling) dinsdagavond van 18.00 uur tot 21.15 uur.

Examens

De examens voor opleidingsniveau 1 en 2 worden afgenomen door de docenten van Lasopleiding Gouda. Het NIL beoordeelt de examens. De examens voor niveau 3 en 4 worden afgenomen en beoordeeld door het NIL.

Examen zonder theorie? Dat kan

Heeft u moeite met het leren van de theorie? Voor de opleidingen tot en met niveau 3 is het mogelijk om alleen het praktijkexamen te doen. U behaalt dan een praktijkdiploma.

Actueel

  • Hoog slagingspercentage
  • Vakbekwame docenten
  • Toezicht van NIL
  • Kleine lesgroepen
  • 20 professionele opleidingen
  • Erkende certificering

Uw keuze kunnen maken? 

Wilt u meer informatie?

Contact

Zend ons een email, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Start typing and press Enter to search