Opleiding of cursus volgen?
NIEUW!!! Meer uit je hobby halen? Heb je in je schuur een lasapparaat maar weet je niet wat de mogelijkheden hiermee zijn, of besteed je laswerk altijd uit en denk je waarom doe ik het eigenlijk [...]
Autogeen lassen is een vrij oud, maar nog steeds toegepast lasproces. Dit lasproces wordt onder andere nog toegepast in plaatwerkerijen van garages, in de installatietechniek en bij ketelbouwers. Het is een tweehandige lasmethode. Met de lastoorts in de ene hand smelt de lasser een plaatselijk deel van het werkstuk. Dit gebeurt door verbranding van een zuurstof- en acetyleenmengsel. Met de andere hand voert de lasser dan materiaal toe.
Autogeen lassen – beginners – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in positie PA, PB en PF volgens EN-ISO 6947.
Autogeen lassen – gevorderden – 18 lessen Het lassen van ongeleerd stalen pijp en pijp/plaat verbindingen in positie PA, PC en PH volgens EN-ISO 6947 , autogeen snijden van plaat en hardsolderen van koperen fitting.
Niveau 1 en 2: 18 lessen van 3 uur
Wilt u de lessen liever overdag volgen en zo sneller uw diploma halen? Dat is ook mogelijk, neem gerust contact met ons op.
Data:
Maandag 15 september 2025 niveau 1 en 2.
Instromen: tussentijds instromen (overdag of in de avond) is mogelijk in overleg
Tijdstip: ’s avonds van 18:00 tot 21:15 uur, overdag van 8:30 tot 15:30 uur.
Actuele prijzen kunt u vinden bij > direct inschrijven
Let op: De cursusprijzen zijn exclusief btw, examen- en boekengeld.
U ontvangt bij de start van de cursus een map met daarin alle opdrachten. Tijdens de laspractica begeleiden onze docenten u met individuele aandacht.
De opleiding bevat naast de praktijklessen ook theorielessen. Theorielessen ondersteunen de praktijkvaardigheden. U leert onder andere over processen, apparatuur, materiaalgedrag, constructieleer en berekeningen. De theorielessen worden in overleg met de cursisten ingepland.
De praktijkexamens voor opleidingsniveau 1 en 2 worden afgenomen door de docenten van Lasopleiding Gouda. De werkstukken worden beoordeeld door een gedelegeerde van het NIL.
Heeft u moeite met het leren van de theorie? Voor de opleidingen tot en met niveau 3 is het mogelijk om alleen het praktijkexamen te doen. U behaalt dan een praktijkverklaring.