autogeen lassen
Wat is Autogeen lassen?

Autogeen lassen is een vrij oud, maar nog steeds toegepast lasproces. Dit lasproces wordt onder andere nog toegepast in plaatwerkerijen van garages, in de installatietechniek en bij ketelbouwers. Het is een tweehandige lasmethode. Met de lastoorts in de ene hand smelt de lasser een plaatselijk deel van het werkstuk. Dit gebeurt door verbranding van een zuurstof- en acetyleenmengsel. Met de andere hand voert de lasser dan materiaal toe.

Opleidingen

Niveau 1

Autogeen lassen – beginners –  18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in positie PA, PB en PF volgens EN-ISO 6947.

Niveau 2

Autogeen lassen – gevorderden – 18 lessen   Het lassen van ongeleerd stalen pijp en pijp/plaat verbindingen in positie PA, PC en PH volgens EN-ISO 6947 , autogeen snijden van plaat en hardsolderen van koperen fitting.

Opleidingsduur

Niveau 1 en 2: 5 maanden (één avond per week)

Lesdagen en lestijden

Data: start dinsdag 30 januari 2024
Instromen: tussentijds instromen is mogelijk in overleg

Tijdstip: van 18:00 tot 21:15 uur

Prijzen

Actuele prijzen kunt u vinden bij > direct inschrijven Let op: De cursusprijzen zijn exclusief examen- en boekengeld.

De prijzen van het NIL voor schooljaar 2022-2023 zijn:

De NIL-examenkosten zijn € 97,00 voor niveau 1 en 2.

Praktijklessen

U ontvangt bij de start van de cursus een map met daarin alle opdrachten. Tijdens de laspractica begeleiden onze docenten u met individuele aandacht.

Theorielessen

De opleiding bevat naast de praktijklessen ook theorielessen. Theorielessen ondersteunen de praktijkvaardigheden. U leert onder andere over processen, apparatuur, materiaalgedrag, constructieleer en berekeningen. De theorielessen worden in overleg met de cursisten ingepland.

Examens

De examens voor opleidingsniveau 1 en 2 worden afgenomen door de docenten van Lasopleiding Gouda. De examens worden beoordeeld door een gedelegeerde van het NIL.

Examen zonder theorie? Dat kan

Heeft u moeite met het leren van de theorie? Voor de opleidingen tot en met niveau 3 is het mogelijk om alleen het praktijkexamen te doen. U behaalt dan een praktijkdiploma.

Actueel

  • Hoog slagingspercentage
  • Vakbekwame docenten >20 jaar ervaring
  • Toezicht van NIL
  • Kleine lesgroepen
  • 30 professionele opleidingen
  • Erkende certificering

Uw keuze kunnen maken? 

Wilt u meer informatie?

Contact

Zend ons een email, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Start typing and press Enter to search