In de metaalindustrie en de technische branche is veel vraag naar vakbekwame lassers. Heeft u als technisch talent nog geen lasdiploma of lascertificaat? Dan is dit hét moment om met een lasopleiding te starten. Lasopleiding Gouda biedt verschillende erkende lasopleidingen van gediplomeerd lasser en/of gecertificeerd lasser. U kunt bij ons lasopleidingen volgen van niveau 1 (beginner) tot niveau 4 (vakbekwaam).
De lasopleidingen op niveau 1 en 2 duren 18 lesavonden, op niveau 3 en 4 duren ze 24 lesavonden.
Naast deze lesavonden zult u ook rekening moeten houden met enige zelfstudie ter voorbereiding van het theorie examen. Ter ondersteuning daarbij bieden wij ook speciale theorielessen aan, algemeen en ook toegesneden per lasproces.
De studiebelasting verschilt per persoon en is afhankelijk van vooropleiding en ervaring. Maar houd rekening met zo’n 20 uur zelfstudie.
Jaarlijks starten wij medio september. De opleidingen op niveau 1 en 2 worden eind januari afgesloten met een examen. De examens op niveau 3 en 4 zijn medio maart.
In de eerste week van februari bieden wij een tweede serie opleidingen aan, echter alleen op niveau 1 en 2. De examens van deze opleidingen zijn begin juni.
Door deze opzet heeft u bij ons de mogelijkheid om twee lasopleidingen op niveau 1 en 2 in één cursusjaar af te ronden.
De opleidingen starten wanneer wij tenminste zes inschrijvingen binnen hebben per lesavond. De ervaring leert dat wij jaarlijks in september met tenminste twee lesavonden kunnen starten, in februari met één lesavond.
Lastechnieken
U kunt opleidingen volgen in vier lastechnieken. De opleidingen zijn samengesteld volgens de NIL-niveaus 1 tot en met 4:
- MIG-lassen en MAG-lassen
- TIG-lassen
- Booglassen met beklede elektrode BMBE
- Autogeen lassen (niveau 1 en 2)
NIL-erkend
Onze lasopleidingen worden verzorgd onder toezicht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Dit instituut houdt ook toezicht bij de examinering. Na het succesvol afronden van een opleiding ontvangt u een (Europees erkend) NIL-diploma of een deelnamecertificaat.
Lascertificaat
Steeds vaker is er voor laswerkzaamheden een erkend lascertificaat vereist. Daarmee kunt u aantonen dat u voldoet aan de benodigde vakbekwaamheidseisen. Een lascertificaat is geldig voor een bepaalde duur. Na deze periode moet u het certificaat laten verlengen of vernieuwen. Het afnemen en trainen maar ook verlengen van de laskwalificatie kan bij ons in het laspracticum of bij u in het bedrijf. Neem daarvoor contact met ons op. Dat kan per e-mail (info@lasopleidinggouda.nl) of telefonisch (0182 – 744 161).
Bijscholingscursus lastechnieken
Wilt u als technisch talent uw laskennis en -vaardigheden opfrissen, actualiseren en verdiepen? Of heeft u een lange tijd niet gelast? Of moet u af en toe lassen voor uw werk? U kunt ook bij ons een bijscholingscursus volgen. In deze cursus krijgt u de nodige handvatten om uw lasvaardigheden te versterken en in de praktijk te brengen. > Lees meer hierover
Oriëntatiecursus lastechnieken
Wilt u graag leren lassen voor uw werk, maar wilt u eerst goed inzicht krijgen in de verschillende lasprocessen? Dat kan! Tijdens de oriëntatiecursus lastechnieken kunt u kennismaken met de verschillende lasprocessen. > Lees meer hierover
Inschrijven?
Als de lasopleidingen net zijn gestart, is instromen soms nog mogelijk in overleg! > Direct inschrijven
Volgt u liever een korte lascursus? Bekijk ons actuele cursusaanbod!
Diversen
- Rond de kerstdagen is onze school twee weken gesloten. Tijdens de andere schoolvakanties gaan de lessen bij ons gewoon door.
- Inhalen van gemiste lessen is soms mogelijk, maar alleen in overleg. Dit is m.n. afhankelijk van beschikbare ruimte op een andere lesavond.
- Onze lasopleiding gaan alleen door bij tenminste zes inschrijvingen. Is er veel belangstelling dan bieden wij op meerdere avonden per week opleidingen aan.
Subsidie voor opleiding, cursus of training mogelijk! Bent u werkgever of werknemer in de metaalindustrie of in de technische branche? Dan kunt u subsidie krijgen voor een opleiding, cursus of training (van uw medewerkers). Een subsidie kunt u aanvragen bij diverse instanties. > Lees hier meer over Scholingsaftrek inkomstenbelasting Volgde u een opleiding of een studie voor uw (toekomstige) beroep. Of hebt u kosten voor een EVC-procedure? Dan mag u hiervoor de kosten zoals lesgeld en kosten van studieboeken onder bepaalde voorwaarden aftrekken. Voor meer informatie www.belastingdienst.nl