Het T.I.G.-lassen is een tweehandige lasmethode, waarmee aan zeer hoge kwaliteitseisen kan worden voldaan. Het werkstuk wordt onder gasbescherming plaatselijk gesmolten door een niet afsmeltende elektrode. Een goede smeltbadbeheersing is mogelijk omdat de elektrische boog en toevoegmateriaal gescheiden worden toegevoerd en daardoor beïnvloed kunnen worden. De las behoeft nagenoeg geen nabehandeling. Een goede handvaardigheid en procestechniek garanderen een optimale kwaliteit.

Niveau 1

T.I.G. lassen – Staal – beginners – 18 lessen – Kosten €. 1.845,– , excl. BTW
Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in de horizontale positie.
T.I.G. lassen – RVS – beginners – 18 lessen – Kosten €. 2.240,– , excl. BTW
Het lassen van eenvoudige werkstukken van RVS in de horizontale positie.
T.I.G. lassen – ALU – beginners – 18 lessen – Kosten €. 2.240,– , excl. BTW
Het lassen van eenvoudige werkstukken van aluminium in de horizontale positie.

Niveau 2

T.I.G. lassen – Staal – gevorderden – 18 lessen – Kosten €. 1.955,– , excl. BTW
Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in de horizontale, horizontale/verticale en verticale positie.
T.I.G. lassen – RVS – gevorderden – 18 lessen – Kosten €. 2.345,– , excl. BTW
Het lassen van eenvoudige werkstukken van austenitisch roestvaststaal  in de horizontale, horizontale/verticale en verticale positie.
T.I.G. lassen – ALU – gevorderden – 18 lessen – Kosten €. 2.345,– , excl. BTW
Het lassen van eenvoudige werkstukken van aluminium in de horizontale, horizontale/verticale en verticale positie.

Niveau 3

T.I.G. lassen – staal – gronddiploma – 24 lessen – Kosten €. 2.545,– , excl. BTW
Het lassen van werkstukken van ongelegeerd staal in alle posities.
T.I.G. lassen – RVS – gronddiploma – Kosten €. 3.090,– , excl. BTW
Het lassen van werkstukken van austenitisch roestvaststaal  in alle posities.
T.I.G. lassen – ALU – gronddiploma – Kosten €. 3.090,– , excl. BTW
Het lassen van werkstukken van  aluminium in alle posities.

Niveau 4

T.I.G. lassen – vakdiploma – Kosten €. 3.110,– , excl. BTW
Het lassen van uit plaat, respectievelijk pijp, opgebouwde werkstukken van ongelegeerd staal, austenitisch roestvaststaal en aluminium (-legeringen).

 

Prijzen februari 2017

NB De cursusprijzen zijn exclusief examen- en boekengeld.
Het NIL is verantwoordelijk voor het bepalen van deze prijzen. Per 1 september 2016 zijn de NIL examenkosten €. 80,– voor niveau 1 en 2 en €. 390,– voor niveau 3 en 4. Eventuele prijsstijgingen van het NIL zullen worden doorberekend.

Toelatingseisen

Voor de opleidingen op niveau 1 en 2 gelden geen specifieke toelatingseisen. Als toelatingseis voor niveau 3 en 4 geldt het diploma van het voorliggende niveau.

Opleidingsduur

De TIG opleidingen niveau 1 en 2  omvatten een periode van 5 maanden  gedurende een avond per week. De TIG opleidingen niveau 3 en 4  omvatten een periode van 8 maanden gedurende een avond per week. Tijdens de Kerst periode zijn er twee weken geen lessen. Extra: tijdens de tweede helft van de opleiding zijn er per lasproces drie korte theorie lessen ( 1,5 uur) op een aparte avond.

De praktijklessen

De cursist ontvangt vrijwel direct na de start van de cursus een map met daarin alle opdrachten voor het gehele cursusjaar. Van het begin tot het eind begeleiden we de cursisten intensief en individueel in ons laspracticum. Onze docenten hebben ruime ervaring in de lastechniek.

De theorielessen

Het uitgangspunt is, dat de theorie het verwerven van de praktijkvaardigheden ondersteunt. De doelstelling van de lessen is: beheersing van de voor het betreffende niveau voorgeschreven vaktheorie op het gebied van processen, apparatuur, materiaalgedrag, constructieleer en berekeningen. Op donderdagavond zijn er nog een drie extra theorielessen ( boven op de 18 of 24 lesavonden).

Lesdagen en lestijden

De opleidingen op niveau 1 en 2 starten in de week van 1 februari 2016. De lessen worden verzorgd op de maandag  en ( bij voldoende belangstelling) ook op  dinsdagvond van 18.00 uur tot 21.15 uur.

Examens

De examens van niveau 1 en 2 worden afgenomen door de docenten van de SBB-Gouda en visueel beoordeeld volgens geldende normen door een gedelegeerde van het NIL. De examens van niveau III en IV worden afgenomen door een gedelegeerde van het NIL en zowel visueel als radiografisch op inwendige onvolkomenheden beoordeeld.

Examens zonder theorie

Het komt voor dat de cursist moeite heeft met theorie en het theoriedeel van het NIL-examen niet kan halen. Dan is het mogelijk om alleen praktijkexamen te doen en het praktijkdiploma van de NIL te behalen. Dit is tot en met niveau 3.

Geïnteresseerd?
Klik hier voor de cursusgids of ga naar inschrijven

Klik op de afbeelding om de volgende te bekijken.

Contact

Zend ons een email, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Start typing and press Enter to search