booglassen
Wat is Booglassen?

Het booglassen met beklede elektrode, in de volksmond elektrisch lassen genoemd, is een vaak toegepast lasproces. Door de boog van de afsmeltende elektrode kan de lasser het werkstuk plaatselijk smelten. Bescherming van dit proces wordt verkregen door het gas dat vrijkomt uit de elektrode en de slak die op de las ontstaat.

Opleidingen en kosten

actuele prijzen kunt u vinden onder: direct inschrijven -> 2017-2018 lasopleiding

Niveau 1

Booglassen met beklede elektrode – beginners – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in de horizontale positie.

Niveau 2

Booglassen met beklede elektrode – gevorderden – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in horizontale, horizontale/verticale en verticale positie en boven het hoofd.

Niveau 3

De  opleiding is gestart in september 2018, maar instromen is nog mogelijk in overleg. Booglassen met beklede elektrode – gronddiploma –  24 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in alle posities.

Niveau 4

De  opleiding is gestart in september 2018, maar instromen is nog mogelijk in overleg.

 • Booglassen met beklede elektrode, niveau 4 – vakdiploma plaat – 24 lessen Het lassen van uit plaat opgebouwde werkstukken van ongelegeerd staal in alle posities.
 • Booglassen met beklede elektrode, niveau 4 – vakdiploma pijp – 24 lessen Het lassen van uit pijp opgebouwde werkstukken van ongelegeerd staal in alle posities.

Opleidingsduur

 • Niveau 1 en 2: 5 maanden (één avond per week).
 • Niveau 3 en 4: 8 maanden (één avond per week).

Tijdens de kerstperiode zijn er twee weken geen lessen.

Lesdagen en lestijden

Data: start vanaf dinsdag 5 februari 2019
Instromen: tussentijds instromen is mogelijk in overleg
Tijdstip: dinsdagen van 18:00 tot 21:30 uur

Prijzen

Let op: De cursusprijzen zijn exclusief examen- en boekengeld.

 • De NIL-examenkosten voor niveau 1 en 2 zijn € 82,50
 • De NIL-examenkosten voor niveau 3 en 4 zijn € 399,-

Eventuele prijsstijgingen van het NIL worden doorberekend.

Toelatingseisen

Voor de opleidingen op niveau 1 en 2 gelden geen specifieke toelatingseisen. Als toelatingseis voor niveau 3 en 4 geldt het diploma van het voorliggende niveau.

Praktijklessen

U ontvangt bij de start van de cursus een map met daarin alle opdrachten. Tijdens de laspractica begeleiden onze docenten u met individuele aandacht.

Theorielessen

De opleiding bevat naast de praktijklessen ook theorielessen. Deze lessen worden op de lesavonden zelf gegeven. Theorielessen ondersteunen de praktijkvaardigheden. Tijdens de theorielessen leert u over processen, apparatuur, materiaalgedrag, constructieleer en berekeningen.

Examens

De examens voor opleidingsniveau 1 en 2 worden afgenomen door de docenten van Lasopleiding Gouda. De examens worden beoordeeld door een gedelegeerde van het NIL. De examens voor niveau 3 en 4 worden afgenomen en beoordeeld door een gedelegeerde van het NIL.

Examen zonder theorie? Dat kan

Heeft u moeite met het leren van de theorie? Voor de opleidingen tot en met niveau 3 is het mogelijk om alleen het praktijkexamen te doen. U behaalt dan een praktijkdiploma.

Actueel

 • Hoog slagingspercentage
 • Vakbekwame docenten
 • Toezicht van NIL
 • Kleine lesgroepen
 • 20 professionele opleidingen
 • Erkende certificering

Uw keuze kunnen maken? 

Wilt u meer informatie?

Contact

Zend ons een email, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Start typing and press Enter to search