booglassen
Wat is Booglassen?

Het booglassen met beklede elektrode, in de volksmond elektrisch lassen genoemd, is een vaak toegepast lasproces. Door de boog van de afsmeltende elektrode kan de lasser het werkstuk plaatselijk smelten. Bescherming van dit proces wordt verkregen door het gas dat vrijkomt uit de elektrode en de slak die op de las ontstaat.

Opleidingen

Niveau 1

Booglassen met beklede elektrode – beginners – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in de horizontale positie.

Niveau 2

Booglassen met beklede elektrode – gevorderden – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in horizontale, horizontale/verticale en verticale positie en boven het hoofd.

Niveau 3

Deze opleiding start medio september 2019. Booglassen met beklede elektrode – gronddiploma –  24 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in alle posities.

Niveau 4

Deze opleiding start medio september 2019.

 • Booglassen met beklede elektrode, niveau 4 – vakdiploma plaat – 24 lessen Het lassen van uit plaat opgebouwde werkstukken van ongelegeerd staal in alle posities.
 • Booglassen met beklede elektrode, niveau 4 – vakdiploma pijp – 24 lessen Het lassen van uit pijp opgebouwde werkstukken van ongelegeerd staal in alle posities.

Opleidingsduur

 • Niveau 1 en 2: 5 maanden (één avond per week).
 • Niveau 3 en 4: 8 maanden (één avond per week).

 

Lesdagen en lestijden

Data: start vanaf dinsdag 4 februari 2020
instromen: tussentijds instromen is mogelijk in overleg
Tijdstip: van 18:00 tot 21:15 uur

Prijzen

Actuele prijzen zullen wij binnenkort vermelden onder: > direct inschrijven

Let op: De cursusprijzen zijn exclusief examen- en boekengeld.

 • De NIL-examenkosten voor niveau 1 en 2 zijn € 90,00
 • De NIL-examenkosten voor niveau 3 en 4 zijn € 505,00

Eventuele prijsstijgingen van het NIL worden doorberekend.

Toelatingseisen

Voor de opleidingen op niveau 1 en 2 gelden geen specifieke toelatingseisen. Als toelatingseis voor niveau 3 en 4 geldt het diploma van het voorliggende niveau.

Praktijklessen

U ontvangt bij de start van de cursus een map met daarin alle opdrachten. Tijdens de laspractica begeleiden onze docenten u met individuele aandacht.

Theorielessen

De opleiding bevat naast de praktijklessen ook theorielessen. Theorielessen ondersteunen de praktijkvaardigheden. U leert onder andere over processen, apparatuur, materiaalgedrag, constructieleer en berekeningen. De theorielessen worden in overleg met de cursisten ingepland.

Examens

De examens voor opleidingsniveau 1 en 2 worden afgenomen door de docenten van Lasopleiding Gouda. De examens worden beoordeeld door een gedelegeerde van het NIL. De examens voor niveau 3 en 4 worden afgenomen en beoordeeld door een gedelegeerde van het NIL.

Examen zonder theorie? Dat kan

Heeft u moeite met het leren van de theorie? Voor de opleidingen tot en met niveau 3 is het mogelijk om alleen het praktijkexamen te doen. U behaalt dan een praktijkdiploma.

Actueel

 • Hoog slagingspercentage
 • Vakbekwame docenten
 • Toezicht van NIL
 • Kleine lesgroepen
 • 20 professionele opleidingen
 • Erkende certificering

Uw keuze kunnen maken? 

Wilt u meer informatie?

Contact

Zend ons een email, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Start typing and press Enter to search