booglassen
Wat is Booglassen?

Het booglassen met beklede elektrode, in de volksmond elektrisch lassen genoemd, is een vaak toegepast lasproces. Door de boog van de afsmeltende elektrode kan de lasser het werkstuk plaatselijk tot smelten brengen. Bescherming van het smeltbad tegen invloed van de omringende lucht wordt verkregen door het gas dat vrijkomt uit de elektrode en de slak die op de las ontstaat.

Opleidingen

Niveau 1

Booglassen met beklede elektrode – beginners – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in positie PA en PB volgens EN-ISO 6947.

Niveau 2

Booglassen met beklede elektrode – gevorderden – 18 lessen Het lassen van eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in positie PA, PB, PC en PF volgens EN-ISO 6947.

Niveau 3

Booglassen met beklede elektrode – gronddiploma –  24 lessen Het lassen van werkstukken van ongelegeerd staal in positie PA, PB, PC, PF en PG volgens EN-ISO 6947.

Niveau 4
 • Booglassen met beklede elektrode, niveau 4 – vakdiploma plaat – 24 lessen Het lassen van uit plaat opgebouwde werkstukken van ongelegeerd staal in positie PA, PB, PC, PD, PE, PF en PG volgens EN-ISO 6947.
 • Booglassen met beklede elektrode, niveau 4 – vakdiploma pijp – 24 lessen Het lassen van uit pijp opgebouwde werkstukken van ongelegeerd staal in positie PC, PH, PJ en H-L045 volgens EN-ISO 6947.

Opleidingsduur

 • Niveau 1 en 2: 5 maanden (één avond per week).
  Niveau 2 en 3: 6 maanden (één avond per week).

Lesdagen en lestijden

Data:

MAANDAGAVOND 16 september 2024 alleen niveau 1 en 2.
DINSDAGAVOND 17 september 2024 voor niveau 1, 2, 3  en 4.
Tijdstip: van 18:00 tot 21:15 uur

Instromen: tussentijds instromen is mogelijk in overleg

Prijzen

Actuele prijzen kunt u vinden bij: > direct inschrijven
Let op: De cursusprijzen zijn exclusief examen- en boekengeld.

De prijzen van het NIL voor schooljaar 2024-2025 zijn:

 • Het NIL heeft de prijzen voor seizoen 2024/2025 nog niet bekend gemaakt.

Toelatingseisen

Voor de opleidingen op niveau 1 en 2 gelden geen specifieke toelatingseisen. Als toelatingseis voor niveau 3 en 4 geldt het diploma van het voorliggende niveau.

Praktijklessen

U ontvangt bij de start van de cursus een map met daarin alle opdrachten. Tijdens de laspractica begeleiden onze docenten u met individuele aandacht.

Theorielessen

De opleiding bevat naast de praktijklessen ook theorielessen. Theorielessen ondersteunen de praktijkvaardigheden. U leert onder andere over processen, apparatuur, materiaalgedrag, constructieleer en berekeningen. De theorielessen worden in overleg met de cursisten ingepland.

Examens

De examens voor opleidingsniveau 1 en 2 worden afgenomen door de docenten van Lasopleiding Gouda. De examens worden beoordeeld door een gedelegeerde van het NIL. De examens voor niveau 3 en 4 worden afgenomen en beoordeeld door een gedelegeerde van het NIL.

Examen zonder theorie? Dat kan

Heeft u moeite met het leren van de theorie? Voor de opleidingen tot en met niveau 3 is het mogelijk om alleen het praktijkexamen te doen. U behaalt dan een praktijkdiploma.

Actueel

 • Hoog slagingspercentage
 • Vakbekwame docenten>20 jaar ervaring
 • Toezicht van NIL
 • Kleine lesgroepen
 • 30 professionele opleidingen
 • Erkende certificering
 •  

Uw keuze kunnen maken? 

Wilt u meer informatie?

Contact

Zend ons een email, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Start typing and press Enter to search