TIG lassen

Bent u in het bezit van een oldtimer? Dan herkent u de volgende problemen vast. De bezitters van klassiekers zitten nogal eens met carrosserie, oftewel plaatwerkproblemen. Roestgaten, doorgeroeste dorpels, beschadigde bodems of doorgeroeste stijlen van ramen en deuren.

Iedere oldtimerbezitter wil deze problemen voorkomen. Het zou geweldig (voordelig!) zijn als u dit zelf kan opknappen. Dat leert u tijdens onze lascursus van 8 weken.

Tijdens de cursus oefent u intensief om het lassen goed onder de knie te krijgen. Natuurlijk gaat u ook aan de slag met lassen de autocarrosserie.

De meest toegepaste processen zijn MAG-lassen en Booglassen met beklede elektrode. Er wordt veel geoefend met dunne plaat, waardoor ook de nodige aandacht wordt geschonken aan materiaalgedrag. Om ons motto, goed gereedschap is het halve werk, tot uiting te brengen, willen wij ook aandacht schenken aan de kwaliteit en toepasbaarheid van lasmachines. Helaas kunnen wij geen klassiekers ons laspracticum inrijden, maar het is zonder meer mogelijk en toegestaan carrosseriedelen mee te brengen om eraan te werken.

Cursusinformatie

Duur: 8 weken
Tijdstip: dinsdag– of donderdagavond van 18:00 uur tot 21:15 uur of bij voldoende belangstelling op zaterdagochtend van 09:00 uur tot 12:15 uur.
Bij de korte cursussen kan, in overleg met de groep, een theorieles ingebouwd worden. Iedere cursist ontvangt een cursusboek over het door hem gekozen lasproces. U kunt ook cursusboeken over andere lasprocessen aanschaffen.

Kosten

De kosten van de oldtimer cursus bedragen € 690,- incl. btw en inclusief één cursusboek. Deze cursusprijs is gebaseerd op het lassen van staal. Wilt u met RVS of Aluminium lassen dan komt hier een materiaal toeslag bij.

Wanneer in hetzelfde cursusjaar een tweede korte lascursus wordt gevolgd, geldt voor de tweede cursus een korting van 10%.

Gratis proefles donderdag 6 september

Serieuze belangstellenden die willen kennis maken met ons aanbod bieden wij een gratis groefles lassen op donderdag 6 september. Tevoren inschrijven is noodzakelijk, dan kunnen wij u een plaats garanderen. Deze lesavond is van 18.00 tot 21.15 uur. Inschrijven kan via onze website: https://lasopleidinggouda.nl/inschrijven/

NB Deze gratis proefles aanbod geldt natuurlijk niet voor oud-cursisten

Data

Deze cursus start op 4 oktober 2018 en op aanvraag.

Instroming in overleg is mogelijk.

Actueel

  • Hoog slagingspercentage
  • Vakbekwame docenten
  • Toezicht van NIL
  • Kleine lesgroepen
  • 20 professionele opleidingen
  • Erkende certificering

Uw keuze kunnen maken? 

Wilt u meer informatie?

Contact

Zend ons een email, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Start typing and press Enter to search